A Kutyapanzióról

A Kutyapanzió Budapesten a 16. kerületben, családias környezetben várja a kutyusokat az év minden napján, délelőtt 7-11 óra között; délután 16-20 óra között. Tehát 11-16 óra között nem fogadunk és nem is adunk haza kutyát. Természetesen az itt lévőkről ebben az időszakban is gondoskodunk.

Ahhoz, hogy napirendünket tartani tudjuk, a gazdák pontos idő tartására van szükség. A gazdák késései vagy korábbi érkezései nagyon megnehezítik a dolgunkat és felzaklatják az ittlévőket. Ezért kérek mindenkit, hogy az előre megbeszélt időpontban érkezzenek, vagy ha ez nem lehetséges, akkor amint tudomásukra jut, hogy nem érnek ide, tudassák velem, hogy újratervezhessem a napot!

Amíg a gazdik nyaralnak, kirándulnak, családi programot szerveznek, addig kutyájukat jó helyen tudhatják. A családias hangulat megőrzése érdekében, egyszerre kis létszámot panzióztatunk. Nem az a cél, hogy sok kutyát összezsúfoljunk, hanem sokkal inkább az, hogy tudjunk foglalkozni velük és távol a megszokott környezetüktől, mégis otthonosan és jól érezzék magukat.

Három saját kutyánk van: Két berni pásztor és egy kínai púderpamacs. Mindhárman barátságosak és jól kijönnek a vendégekkel. Nálunk a vendégek – a saját kutyáinkkal együtt – gyakorlatilag velünk élnek. Három kert részünk és két udvarunk, egy fűtött, szigetelt melléképületünk és a házunk áll a kutyusok rendelkezésére.

Az alap ellátás, – mint étkeztetés, friss ivóvíz – mellett, sok simogatást, törődést és ingert kapnak, hogy ők is jól érezzék magukat az itt töltött idő alatt. Ezek után persze nem ritka, hogy nagyon fáradtan térnek haza – főleg akik először járnak panzióban.

A kutyák elhelyezése (tehát ahol a fekhelyük, vagyis a bázisuk van) három helyen történhet:

 • bent a házban;
 • a nekik kialakított, szigetelt, fűtött melléképületben;
 • kinti kutyák esetében – az udvaron, illetve a kertben.

A nap során az összes benti kutya 2-3 óránként ki van engedve az udvarra és a kertekbe, ahol egészségügyi séta mellett, futkározhatnak, együtt játszhatnak, szabadon mozoghatnak a levegőn. Hogy mennyi időt töltenek kint, függ az időjárástól, a gazda kérésétől és a kutya igényeitől.
Kint egyszerre egy helyen, pl. az egyik kertben, 4 – 5 főnél nincsenek többen együtt. A testméreteket, a nemeket, a kort, a habitust, a játékosságot stb. figyelembe vesszük a kutyák összecsoportosításakor.

Az etetés rendszeres időben, a gazdákkal megbeszélt mennyiségben, saját élelemből történik – igény szerinti akár speciális étkeztetés is megoldható. Minden kutya a nap során annyiszor kap enni, ahányszor a gazda meghatározza. Friss víz mindig van előttük.

Állatorvos – ha szükséges lenne – pár percen belül elérhető.

Csak oltással rendelkező, egészséges, szocializált kutyákat tudunk fogadni. Mindenkinek javasolt – a veszettség elleni oltás mellett – a kombinált oltás beadatása, a rendszeres féreghajtás, illetve a bolhák és kullancsok elleni védelem.

Fertőző betegséget hordozó kutyát nem fogadunk!

Kölyökkutyák esetében, minimum három kombinált oltás megléte szükséges a panzióztatáshoz. Tehát 3 hónapos kor alatt, nem fogadunk kölyökkutyát. Nekik még nagyon gyenge az immunrendszerük, hiába a rendszeres fertőtlenítés és az egészséges kutyaközeg, úgy hiszem nincs értelme felesleges kockázatot vállalni, hogy esetleg mégis valamitől beteg legyen a kölyök.

Minden kutyának törődésre, szeretetre, következetes bánásmódra és napirendre van szüksége ahhoz, hogy lelke és élete kiegyensúlyozott legyen.

Szolgáltatásaink:

 • Állandó felügyelet
 • Kutyapanzió (ha a kutya több napot tölt nálunk)
 • Kutyanapközi (ha a nap egy részét tölti nálunk)
 • Szállítás
 • Sétáltatás

Mit szükséges hozni a kutyussal?

 • Oltási könyvet, vagy útlevelet, mely tartalmazza az érvényes oltásokat. Fontos, hogy ezt minden alkalommal szükséges hozni és az adatok ki kell legyenek töltve.
 • Élelmet – mert mindenki a saját eledelét eszi.
 • Tálat
 • Saját (alvó)helyet, de legalább egy olyan otthoni tárgyat (párna, takaró, rongy stb.) ami az övé és érzi rajta az „otthon illatát” vagy a saját szagát. Biztonságérzetet ad minden kutyának, ha az otthonról már ismert dolgok veszik körül.
 • Játékot – ha szeret játszani. (Nem érdemes a legdrágábbat hozni, mert előfordulhat, legnagyobb odafigyelésünk ellenére is, hogy tönkremegy.)
 • Pórázt, nyakörvet / hámot.